Sex sätt att tjäna pengar på ditt barn

Dagens Nyheter skriver i dag hur du som idrottsförälder kan tjäna storkovan på dina barns framgångar. Som föräldrar känner vi givetvis igen oss, för visst måste vi få något tillbaka efter alla skjutsningar, allt bänksittande och fikaansvar. Men hur gör vi som inte har idrottande barn? Femhundra getter har sammanställt en lista på tips som vi har samlat på oss genom åren. Tack vare dessa tips har vi nu ett sparkapital på banken och har råd med den årliga Provenceresan!

1. Tigga på gatan
Leta upp all gammal lump du har liggandes hemma. Klä sedan barnet i detta och släpp av vid närmaste tunnelbanestation.

Tänk på
Jord under naglarna skapar trovärdighet.
Det är bra om barnet får en tidsram, till exempel "Kom inte hem förrän du har fått ihop 150 kronor".

2. Klä ut ditt barn till invandrare
Låt ditt barn bli flykting för en dag och vänd dig till myndigheterna för ekonomiskt bistånd.

Tänk på
Mustach och en get under armen förstärker trovärdigheten

3. Skicka ditt barn på festival
Tåg är gratis för riktigt små barn, ta tillfället i akt! Skicka de små liven med tåg och instruera dem att peka mot toalettdörren om konduktören har näsvisa frågor om målsman. Väl framme på festivalen gäller bara en sak: Panta järnet!

Tänk på
Ingen blir arg på ett barn som tar halvfulla burkar, men ju äldre de blir desto mindre blir förtjänsten.

4. Mal ned dem till köttfärs

Tänk på
Förpacka köttet väl eftersom bakterier kan förstöra en hel leverans.

5. Sälj målade stenar
Måla stenar som djur och sälj dem på Sergels torg.

Tänk på
Korkskruvar gör barn söta och ökar chansen för vinst.

6. Knacka på hos grannen
Låt barnen besöka grannarna vid middagstid. På så vi sparar du in matpengar.

Tänk på
Om grannen trilskas kan barnen säga "Jag vågar inte gå hem", "Jag får ingen mat hemma" osv.

Gettubiana #2 Populärkulturella get-ticks

I dag är det dags för den andra delen i Getrik Hages getvideoklippserie!
Rockstjärnegetter åker i skytteltrafik till rehab och KBT-behandlingar. Det har blivit något av ett signum för den moderna rockgeten. Men ibland hjälper inte behandlingarna. Megarockstjärnegeten Rick Jimmy "fucking" Jones, känd som basist i Get Leppard, har testat flera behandlingsmetoder men blir trots det inte av med sitt ticks: att slicka på elstängsel.
– Det slår som blixtar i min getskalle, jag kunde inte "get the grip". Jag var tvungen att slicka, bita. Tackorna blev som tokiga när jag gjorde det på scen, men nu har jag tappat greppet. Kanske är det lite som när ni människor måste slicka på isiga lyktstolpar, do you get it? säger Rick Jimmy "fucking" Jones till getrockmagasinet The Rolliing Ston(g)e(t).

/Getrik Hage

Rick Jimmy "fucking" Jones är även aktuell med Get Leppards nya låt "Lets get rock" som ni kan lyssna på här:
Dagens ris

Femhundra Getter vill idag rikta den skarpaste kritik mot pressansvarig på demokraternas konvent i USA för att vi inte fått bloggackreditering fastän 40 mycket sämre och mer oseriösa bloggar fått det.
Vi, som skulle kunna erbjuda den mest formidabla neutrala superobjektiva rapportering, var är vår inbjudan??????
Vi vill också blogga från ett tvåvåningstält i Denver. Men icke. Tvi tvi till pressansvarig.

Nu tvingas vi i stället blogga om valet med utgångspunkt i "gammelmedia" som tv, radio och tidningar. Vi kommer heller inte kunna erbjuda en lika uppdaterad "Dagens senatoroutfit".

Tvi tvi tvi.

Dagens nyhetsdikt

Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammars blogginlägg tolkas av Femhundra getter:

Usch för män som hellre än knullar
står där med barnvagn och rullar och gullar

Nej Mars är från Mars och Venus från Venus
Låt män vara män och sluta tjata om genus

Den trista kärnfamiljen är på dekis
ett evigt ok att hämta barn och parkera dem på lekis

Nej, en mamma behöver en andra romans
med Janne från IKEA på avdelningen Leverans

Med fasta tag han slår över kroppen
för sexliv och kärlek är det bara toppen

För kärlek gör ont och knoppar brista
hellre en smäll än om räkningar tvista

Moralpaniken på landets redaktioner
hindrar svenska folket från stående ovationer

Vårt förslag är ju bara en bön
att alla ska få vara olika på grund av sitt kön


Bronett goes poet
Henry Bronett packar ihop cirkustältet och ger sig in i lyrikens värld. Som första bloggen i världen publicerar Femhundra Getter ett utrdag ur den före detta cirkusdirektörens poesisamling.  Läs notisen här.


En jävla cirkus å så lite kärlek

Som en hägring gled du ner från din gylllene trapets
med string i din bak och kjolkant med spets
I eurfori kastade jag mig upp på min cirkushäst
och bestämde mig omgående för att hämta en präst

På kärleksresa åkte vi med tåg till St Laurens
där jag gav min käresta en morgongåva av flens
Hon fnissa och kråmade sig och sa så kokett
"det här ska jag använda när jag konservererar min brudbukett"

Det blev en riktig cirkusföreställning på första parkett!

Det här är ingen nyhetsblogg, men ni måste läsa det här

Nya trendkaffet heter Cortado. En Cappuccino fast med mer kaffe - genialt.


Del 3 - Manspanelen diskuterar äcklighet

Hej,

Jag har ett stort problem. Det är nämligen så att jag är äcklig. Den började någon gång när jag gick på högstadiet och sedan har det bara blivit värre. För det första svettas jag när jag går väldigt snabbt. Som om det inte vore nog växer det ut hår i ljumskarna, under armarna och mellan ögonbrynen. Jag känner mig alltid väldigt ofräsch. Det är så orättvist för jag har aldrig träffat någon tjej som har de här problemen - alla är så fräscha.

Jag ska också erkänna att jag dessutom luktar när jag tar av mig skorna, jag tror det är svett från foten.

Nu måste jag bli lite väl personlig, men ett fåtal gånger så kan jag inte kontrollera mitt hål (där nummer två kommer ifrån) och råkar prutta. Det har än så länge bara hänt när jag är hemma, men jag är livrädd att det ska ske bland andra så att de förstår hur äcklig jag är.

Kommer jag någonsin få en kille och hur ska jag få honom att acceptera min enorma äcklighet?

Från ett äckel


Manspanelen svarar:
Den här veckan fick vi hjälp av grabbgänget på Fagerhult:

Stumpan!
Är det inte dags att lägga av de där fjantigheterna, det låter i min enkla öron som att du lider av dåligt självförtroende. Det har du inget för. Försök att trycka undan dina veka feminina tendenser och satsa på att skaffa ett intresse i stället. Varför inte bli jägare? På så vis kan du svettas och fisa utan att en käft höjer på ögonbrynen. Nej, upp med humöret, du är i varje fall inte feminist - det är alltid något.
Janne Guillou

Jag känner verkligen med dig. Jag funderar faktiskt på om det kan vara så att du lider av någon sjukdom. En mycket ovanlig sådan skulle jag tippa, har aldrig hört talas om tjejer som svettas eller fiser. Uppsök doktor!
Leif B G Persson

Dagens klagomejlI dag damp det ner ett mejl från arrangörerna till "Mannar från medeltiden" som upprördes över Nordmans pressmeddelande från tidigare i veckan.


Så här skriver Gunne Mjödnarsson:

Hej,

Jag spetsade min köttkniv i långbordet och satte mjödet i halsen när jag läste pressmeddelandet om Nordmans nyckelharpskomposition. Likaså mina medeltida mannar!

Där står att läsa (även om det moderna fenomenet läsning endast är förunnat borgarna om man talar om hur det är på vår tid):
"Sveriges nyckelharpselit kommer att vara på plats liksom stora delar av arrangörerna bakom Medeltidsveckan på Gotland - En folkfest som du aldrig sett den förut.".

Ve detta ständiga fokus på Medeltidsveckan på Gotland!

Vad är det egentligen för en modern stämma? På Öland har vi en riktig medeltidsvecka, och där fuskar vi inte med motordrivna farkoster, datormaskiner och andra modernitetet som jag ännu inte lärt mig att använda.
Och nyckelharpa i all ära, men själv spelar jag på råa potatisar som jag lägger i ett stop och som när man skakar skapar en mystisk klang.

Ve!

/ Gunne Mjödnarsson

P.S det var inte jag som mejlade detta mejl utan någon modern person som jag totalt saknar respekt för. D.S

Manspanelen svarar- Är String fortfarande inne?

Hej,
jag är en glad funkispingla som har en knivig fråga till manspanelen. Jag ska bjuda hem en arkitekt på middag och är lite nervös. Jag har väldigt mycket String hemma, i köket, sovrummet och lite i badrummet. Är det fortfarande inne med den här typen av dekoration eller vi kan kalla det praktisk förvaring?

"Orolig stilist"


Ja, det här var ett intressant problem. Jag har ju själv en del string och får ofta uppskattande kommentarer från kvinnfolk i min närhet. Dessutom är det ju fortfarande så att de döljer troskanten när man har tighta byxor på sig. Gå på din känsla, han ska inte få bestämma din trosagenda. Du är väl ändå feminist!
Glöm inte att barnen i Afrika inte har några trosor alls. Om du inte visste detta kan du läsa mer om de troslösa barnen i min nästa bok - Mankell på spaning efter den trosa som flytt - i Afrika.

OBS ett litet PS, vet du vem denna arkitekt är? Har du kollat upp honom i polisregistret och har du hemmalarm. Viktiga saker att tänka på för en ensam tjej. Men ta det lugn. Så länge han inte hugger sig in med en yxa, har en hockeymask för ansiktet eller sparar på trosor från andra kvinnor så kan du känna dig lugn.

Kram

Henrik Mankell


Kära vän,

Det här problemet infann sig också för mig, för två veckor sedan på mitt tredje bröllop. Min käresta, gud prisa henne!, ville ha string för att göra mig "galen i brallen" inför bröllopsnatten. Men jag skrek till henne: Nai, gud tillåter ikke detta oppfinning av djavulen oppfonnen!

Vid guds portar finns inget "ute" och "inne", där finns bara guds straff/förlåtelse. Dock kände jag en ingivelse efter bröllopet, som att gud sa till mig: Befrukta denne kvinne! Då förstod jag att gud vill att var kvinne ska bära detta plagg för att fler små guldlockiga barn ska få komma till världen.

Rune Sösgård


Nordman släpper skilsmässoplatta

Bruce Springsteens har gjort Tunnel of Love, Marvin Gay släppte klassikern Here my dear och  Bob Dylan har givetvis sin  Blood on the Tracks. Vad är det jag talar om - jo legendariska skilsmässoplattor. Bland denna skara av giganter sällar sig nu Sveriges egna bredbenta folkhjälte - Nordman. Han meddelar i ett pressmeddelande att han nu släpper sin egen skilsmässoplatta. Femhundra getter publicerar pressmeddelandet i sin helhet.


Meddelande till alla redaktioner ute i landet:

Efter att ha gått igenom en tuff skilsmässa släpper Nordman och company en nyckelharpsbaserad rockplatta. Nu har du chansen att upptäcka en Nordman du inte trodde fanns. Känslorna flödar på detta moderna mästerverk. Lyssna särskilt till texten i den gripande Hon satt på en mosse  "...jag trodde kärleken var evig, men häxan i byn tog den ifrån mig. Det enda som är evigt är piskor som vinar och svinen som bökar i mjödresterna...".
Eller varför inte låta dig ryckas med i den sång som nog bäst beskriver Nordmans känslor efter uppbrottet Häxor är farliga hondjur  "...hon ska brinna på bål för det brott hon har gjort, det att hon nedkallade djävulen och sa skål. Hon ska sona sitt brott, trots sina ord, alla häxor ska dödas på vår jord...".
Missa inte att köpa plattan som kommer att spelas på alla efterfester i Sverige. Dessutom bjuder Nordman och company på en hejdundrande releasefest. Dra på er skinnkläderna och snöra upp byxorna för den 25 september kommer det största nyckelharpseventet i Norden att gå av stapeln i Globen. Sveriges nyckelharpselit kommer att vara på plats liksom stora delar av arrangörerna bakom Medeltidsveckan på Gotland - En folkfest som du aldrig sett den förut.


Krismöte på Femhundra getter:

Medarbetare X: Fan, nu har vi färre besökare trots extremt kul byxinlägg samt getvideo av rang. Varför suckar jag? Varför?

Medarbetare Y: I morgon får vi enbart blogga om mode, vad vi ätit och om konsistensen på vårt bajs.


Medarbetare X: Okidoki


Getabockenchocken - del 1

Någon skriver ett grammatiskt kackigt brev till myndigheterna och hotar med att offentliggöra redan offentliga uppgifter.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1602353.svd

Oj. Oj. Vilken. Chock.


Gettubiana # 1 Nöjesgetindustrin blomstrar
Getrik Hage: "Ett stycke getpopulärkulturhistoria"


Kanske var det inte många människor som ryckte på axlarna den 17 juni 1995. Men de bevistade inte heller den historiska showen där en get balanserade på ett tunnt, tunnt, rep bärandes en liten apa på sin rygg.
Geten skulle kunna jämföras med Robyn och David Bowie, vars kännetecken är att  de alltid lyckas återuppfinna sig själva och sina artistkarriärer. Den här geten gjorde också det - igen.
Några år tidigare var geten Tricky Goat endast en betande get på en äng. Nu tog den sig till nya getpopulärkulturella höjder när den återuppfann sig själv och stärkte sitt existensberättigande genom att slå samman nyttodjuret geten med underhållningsdjuret geten.
Pang på, kan man sammanfatta det. Det blev ingen getstek det året.

/Getrik Hage

GettubianaFemhundra getters profilerade getvideoskribent har fått drömjobbet. I dag startar satsningen "Gettubiana", där de bästa getvideoklippen visas med kommentarer från vår kunniga journalist.


Hur känns det?
– Alltså det här är verkligen en dröm som blir sann för mig. Jag sitter ändå jämt och letar roliga och tankeväckande getvideoklipp så egentligen känns det inte som ett jobb.
Vad kommer du bjuda våra läsare på?
– Tänk get, get och åter get. Go and get it, som jag skämtsamt brukar säga.
Kommer du inte att få ögonticks och andra åkommor efter allt surfande?
– Nej, jag varvar mitt videoarbete med att driva min getfarm. Det ska mjölkas, klappas och gullas.
Lycka till då!
– Tack och bock, nej getabock menar jag förstås.

Dagens läsarmejl kommer från Den upprullade byxanNu får det vara nog!

Jag står inte ut längre. Genom åren har jag varit uppkavlad, uppsydd och nedlagd och jag har i det tysta accepterat min lott, men jag kan inte längre tiga. Sluta upp med att rulla upp mig i tid och otid. Det ser ofärdigt ut, krystat och ansträngt. Jag förtjänar att få leva och verka i min fulla längd, om du vill ändra på den får du sy eller vika upp mig.
Det skär i mitt hjärta när jag går Götgatan fram och ser systrar och bröder i samma prekära situation som jag.
Vi som skyler dina heliga delar, värmer din bak och månar om din "look", förtjänar inte vi något bättre än att bli upprullade?
Arga hälsningar
Den upprullade byxan

Direkt svar

Bra med någon som äntligen skriver om samman satta ord. Varför är det aldrig någon som pratar om sär skrivningar? Är det tabu att på peka när invandrare, dyslektiker och små barn skriver fel?
Fler borde blogga om sär skrivningar, det är ett roligt ämne som ingen verkar ha uppmärksammat förrän femhundra getter tog sitt ansvar. Jätte bra gjort.
Anna Andersson
stolt svensk rätt stavare

Dagens mejl om sär skrivning


Jagärsåtröttpåfolksomintekanlärasigattskrivaihopochskrivarätt.Villebarasägadet
fastjagärverkligeningenspråkfascistjagbaragörsomminsvensklärareMagganlärdemig
redanpålågstadiet.Sådetså.Ochdetheterfaktisktsvensklärareintesvenskalärare
somvissapuckontror.HälsarKåre.


Tuttar i kubik och kvadrat återfunnen - Tack!

Vill med några enkla rader tacka för det enorma gensvar min efterlysning gav (se nedan, red anm.) Jag har fått så fina svar från hela landet. Tydligen har folk funnit rester av mina gentlemannatidningar i varenda liten småstad som har en skogsdunge, lekplats eller källartrapp. Antingen är det mina tidningar som har spridits för vinden eller så finns det fler än mig som delar min speciella hobby. Efter många telefonsamtal med hjälpsamma medmänniskor var det en farbror i Norsborg som hade hitta det specifika nummer av Tuttar i kubik och kvadrat som jag var ute efter. Min speciella sidmarkering finns kvar så jag vet de facto att det är samma nummer som jag tappade. Stort tack ska du ha. Nu kan jag äntligen fortsätta att jobba med mitt specialprojekt. Ni hittar mig lättast i närmaste talldunge.
STORT TACK alla vänliga själar.
Hälsar
Cnut Bolth, Stavsjö


Ode till alla svimmande getter däruteFörst trodde jag att min åsyn fick er att svimma av glädje
Sen av chock
Men ni svimmade alltid, av allt svimmade ni
Varför frågade jag mig? Varför mina getsystrar, getbröder?
Nu förstår jag att ni led av en svår sjukdom
att ni var svimmande getter
Ni ropade: Förget oss ej! Hjälp oss att sluta svimma!
Jag stod där hjälplös inför mina kamraters sjukdom.

Vill du hjälpa de svimmande getterna? Mejla förslag på uppfinningar, hjälpmedel eller något annat som kan tänkas lindra. Du kan även mejla dikter som vidarebefodras till getterna. Mejla till 500getter(at)gmail.com.

En vanlig läsare lättar på hjärtat - "Inga krusiduller är nödvändiga"

Hej, jag heter Bängtk, ja, jag stavar det som det låter. Jag gillar inte att göra mig till, det ska va som det är menat å va, å inga krusiduller. Folk som håller på och gör sig till gör mig vansinnig. Det ska vara naturligt.
Jag bor i ett mexitegelhus i Kopparberg och läser Nerikes Allehanda mest varje dag. Eftersom Femhundra getter är en slags tidning, å Nerikes Allehanda vägrar ta in mina insändare, tänkte jag att jag skulle uttrycka min ståndpunkt i detta forum.
Så här är det: Vareviga morgon när jag bläddrar upp tidningen så är det kändisar som breder ut sig. Är de naturliga va? Har färgat håret, å sminkat sig och hånglar med folk av samma kön - det kallar inte jag naturligt. Hög vördade redaktörer på landets tidning, hur skulle det vara om ni släppte fram oss naturliga människor ibland. Ni är varmt välkomna att komma hem till mitt naturliga hem.
Jag är en högst vanlig man, mitt i livet, som har normala vanor. Jag jobbar på Volvo i Linde å har fruga och två barn. Inga av barnen har några prekära böjelser utan uppför sig som folk. Varje år tar jag järnfågeln ned till Cypern, är inte det naturligt så säg? Jag gillar att käka en god biff å ta mig en jävel på fredagar, efter jobbet förstås, men sånt läser man aldrig om i tidningen. Jag tror folk ute i landet skulle uppskatta att få ta del av sånt som vi vanliga människor gör. Er snedvridna verklighet kan inte vara bra för någon och särskilt inte den lättledda ungdomen.
Nej, tvi vale för förnäma redaktörer i Stockholm (och Örebro) som inte vet bättre än att skriva om perversioner och lättklädda damer.
Jag hoppas min ståndpunkt har gått fram.
MVH
Bängkt K


Svar: Hej Bängkt vi på femhundra getter tycker att det är bra att du delar med dig av dina tankar på vår blogg. På så vis kan vi lyfta fram den vanliga människa ocensurerad. Kom gärna med ett bidrag till vår serie "Idésprutan".


"500 goats" goes global

Det talas om 500 getter världen över - efter bara några dagar på det world wide web som Nick Borgen en gång sjöng så vackert om.

Klicka här för att se tv-inslaget om ossEfterlysning - Herrtidningar

Är det någon som har sett mina porrtidningar av märket Klapp på rumpan nr 1/99, Tuttar i kubik och kvadrat  nr 3/05 och Kalaskullor på grönbete nr 7/95?
Tidningarna sågs senast i en liten talldunge i Fisksätra. Några tidningar var rivna i småbitar som jag hade spridit på  lekplatser, i skogsdungar och trappuppgångar.
OBS! Småbitarna är ointressanta, jag är endast intresserad av att få tillbaka hela sidor. Tidningarna behövs för ett projekt som jag jobbar med.
Svar till Cnut Bolth, Stavsjö

Dagens OutfitMyspysens första projekt i samarbetet med Femhundra getter blev att skapa dagens outfit för en hel familj. Och inte vilken familj som helst. Tidningen Ameli var så himla schyssta att de betalade denna mysiga garderob för en hel hemlös familj.  Är de inte helt fantastiskt fina? Och vad behöver man som hemlös om inte något skönt och varmt att ha på sig?
Och vet ni vad? När hela familjen gick nerför Drottninggatan fick de med ens flera lägenhetserbjudanden - och ett på Stureplan! Nu gäller det bara att hitta något som tjejerna kan ha på sig till Spyan! Kanske nästa dagens outfit?

Tack Myspysen för att du hjälper oss att göra sajten ännu bättre! Du är en liten solstråle du! Vi gillar dig och dina söta jammizar!

P.S Och tack till Ricke Pindefelt för stylingen. ;)

Dagens mejl - Lilla myspysen vill starta bloggsamarbete

Hej *blinkar*
jag är en gullig liten kille som har läst er blogg ett tag :0) Jag ser att ni har problem med att vara intima med era läsare. Jag gillar att kramaz och är som sagt väldigt liten och söt "hey, it's only lilla jag" som säger det, men ändå.
Jag är inte särskilt stor på den här jorden, men anses som gullig av de flesta. Jag kan tänka mig att piffa upp er blogg gratis. Jag tror att ni skulle tjäna på att använda mer färg i layouten och varför inte "dagens outfit" - det är väldigt polulärt i bloggvärlden. Det går att prenumerera på bilder på mig  i olika outfits (fast jag ser så jäkla tjock ut i jeans*ler*), jag föredrar att fotografera mig snett uppifrån *ler*. Många säger att jag ser väldigt liten och söt ut, det är lite av mitt signum, så jag tror inte att ni blir besvikna.
Nu till mitt stora erbjudande ... Jag är återförsäljare av de populära Jumpin Jammerz, http://www.jumpinjammerz.com/ , och tror att ni skulle kunna locka in många läsare genom att vara först i Sverige med att sälja dessa underbara myspysplagg. Jag slänger med en bild på mig själv i min favvo jammiez. 


Nappar ni?  Hör av er till litengulligkillesombaravillmyza.blogg.se 
kramizzar *ler*
 

Svenska Akademien rasar

Beväpnade insatsstyrkor tillkallades under gårdagen till Svenska Akademiens högkvarter efter att byggnaden barrikaderats av den radikala gruppen "Stödgrupp för införandet av superoptimopsiskttoppipangfenomenaliskt i SAOL". Akademiens ledamöter ställer sig kritiska till protesterna.

Igår förklarade stödgruppen varför man ställt sig utanför akademien med banderoller och hårda slagord.
– Vi protesterar mot att det inte finns mer nyanserade varianter av ord som "jättebra" och "tiptop" i vårt språkbruk. Att inte akademien vill godkänna superoptimopsiskttoppipangfenomenaliskt gör att vi känner oss tvingade till såna här aktioner, säger Kurt Lemmelstedt, talesman för aktionsgruppen, som vid sidan om sitt arbete som lärarvikarie jobbar med protestlistor och att uppvakta regeringen.

För tillfället finns tre lobbygrupper som aktivt arbetar med att införa ordet superoptimopsiskttoppipangfenomenaliskt i SAOL, men till hösten slås de ihop till en gemensam paraplyorganisation med namnet "POPPINS", som står för "Poppinska Ord På Pediestal – Ilfart, Nu, Snart!"
Ordet superoptimopsiskttoppipangfenomenaliskt användes för första gången 1964 av barnflickan Marry Poppins i filmen med samma namn. Kurt Lemmelstedt menar att barnen då kunde använda ordet utan repressalier, men att det är svårare i dag.

Svenska Akademins ledamot Knorrace Engdill slår dock ifrån sig krititken.
– Jag använder superoptimopsiskttoppipangfenomenaliskt ofta, till exempel när jag saknar andra ord för att uttrycka det fina vädret eller tacksamhet över en särkilt genialisk Kafka-översättning. Men att använda det i skrift, nej det skulle orsaka stora svårigheter, säger Engdill.
Han ställer sedan en retorisk fråga till Lellerstedt. Hur skulle man till exempel avstava ordet i en skönlitterär skrift? Och hur skulle det kompareras?
Frågan lämnas obesvarad. Men Lellerstedt utlovar ytterligare aktioner framöver.
– Nästa aktion kommer att bli superoptimopsiskttoppipangfenomenaliskare än de tidigare, säger han.

Bekänn dina synder och få förlåtelse del 11 - A. Schulman

I vår populära syndaserie står  Liv Turesson på tur. Hon är en beläst och berest feminist som genom trägna diskussioner med männen på Linköpings universitet måste anses som någon med stort kulturellt kapital.
Mama Doris tar emot syndaberättelsen:

- Liv, vad vill du bekänna?
- Det här är svårt att prata om, jag vet inte om jag vill längre.
- Liv, du vet att det kommer att kännas bättre efteråt.
-Okej, det är så att jag är kär i A. Schulman.
- Va?
- Jag visste att du skulle reagera så där?
- Förlåt mitt barn, fortsätt.
- Jag vet att det är hemskt fel, men jag tänker bara att det måste finnas en osäker pojke som jag kan hitta längst där inne.
- Hur menar du då?
- Trots alla saker han säger, han är ganska taskig ibland, tror jag att han är snäll, egentligen.
- Hur tänker du då?
- Han är elak och dum mot många, men om vi blev tillsammans kunde jag hjälpa honom.
-Hur då?
-Jag har börjat att brevväxla med honom.
-Får du några svar?
- Han mejlar och säger att han uppskattar att jag är kär i honom.
-Vad tänker du då?
- Att jag kan förändra honom. Om vi bara blir tillsammans kommer han aldrig mer få några återfall, han ska liksom bli ren genom mig. Jag hör hur det låter, men jag kan inte hejda mig. Jag läste om honom i en tidning och sedan dess är det kört.
- Har du funderat på om han skulle kunna vara elak mot dig, om ni skulle bli tillsammans. Han är ju känd för att verbalt misshandla sin flickvän, mamma och bror.
- Nej, jag tror att det skulle vara annorlunda med mig. Han skulle vara sötare, mer som han egentligen är, längst där inne.
-Jag tror att du måste sluta mejla med honom och tro på dig själv.
-Jag kan inte.
- Det kommer kännas bättre nu när du har erkänt.
-Gå i fred.

Så överlever stekaren hösten - unikt tiostegsprogramSommaren är stekarens säsong. Så vad gör man när hösten ruskigt viner in med sina mysiga koftor och hippieinspirerade tésammankomster? Alltså: hur överleva innan vinterns after ski-säsong drar i gång?


I dag fick vi ett mejl från Putte som har utvecklat ett unikt tiostegsprogram för hur man som stekare överlever hösten.

1. Välj en tjockare tröja utan krage, gärna en v-ringad så att du fortfarande kan ha pikékragen uppvikt alternativt börja tidigt med tunn skidjacka i bjärt färg.

2. Te är kanske gott på hösten, men inget för en riktig stekare. Om du ändå måste – drick det ur ett cherryglas, lägg några isbitar i för att undvika de avslöjande ångorna."En fräsch varm drink på lövplayan"


3. I stället för att säga "en mysig kopp te i höstrusket" säg i stället "en fräsch varm drink på lövplayan".

4. Säg aldrig att du fryser, säg i stället att du är sjuuuukt badsugen men att du nyligen smort in dig.

5. Ha vita korta shorts som vanligt, men under dem kan du bära hudfärgade stödstrumpor av tjockare variant. Finns på välsorterade dambutiker. Klistra på lite hår med självhäftande tejp för naturligt intryck. Men inte för mycket, det ska fortfarande vara fräscht.

6. När du känner dig så där höstigt nere, tänk på det enda som är bra med hösten: det generösa användandet av soldatens läppsalva. Vilka sugmunnar vi får uppleva, gents!

7. Många tjejer glömmer att raka bikinilinjen under denna gudsförgätna årstid. Välj damer med försiktighet herrar! Annars riskerar ni att hamna på något som liknar värsta cross dressing-partyt...

8. Läs alltid Playboy och Café på fiket, aldrig gamla runksunkiga klassiker i originalupplaga från något äckligt antikvariat.

9. Tillåt mannens bästa vän en välförtjänt vila efter sommarens strandsessioner. En visit till sjuksyster för att kolla den lille butlerns åkommor kan kännas rätt fräscht!

10. Nu har du även tid för att sortera i byrålådan bland sommarens anmälningar som rör det som feministmaffian kallar "sexuella trakasserier" eller som vi säger "livets goda". Sanera och var redo inför Beach 2009!

Handen på övergångsstället och andra kristna symboler

Tidigare i veckan kunde vi läsa om den hemliga jesusymbolen vid övergångsställen http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=156637
Vad många inte vet är att gaffeln är en hemlig symbol för djävulen. Förr i tiden var det bara onda människor som åt med gaffel, men denna vetskap är det få som har i dag.


Jag testar flygvärdinnedieten


I senaste Amelia får man tips på en jättebra diet. Man går ner 4 kilo på en vecka! Jag har inte råd med tidningen men återger här från minnet ungefär hur den ser ut. Jag har testat i två dagar och mår jättebra = smal ;)

Dag 1: Gå fram och tillbaka på ett jättelitet utrymme i 12 timmar, motsvarande en thailandsflygning. Ungefär var tredje timme sveper du en liten vodka. Framåt småtimmarna är det dags att småsnaska på nötter. En halv näve räcker!
Dag 2: Le åt alla du möter och vifta med armarna i klassiska nödutgångsrörelser. Jag lovar, du kommer förbränna jättemycket fett = bra. Smutta på ett glas vin och några wienergum.
Dag 3. Upprepa dag 1
Dag 4. Simulera jetlag och sov bort hela dagen, drick vatten vid behov. OBS endast dyra vattenflaskor i miniformat är tillåtet.
Dag 5. I dag är bara champagne och ägg tillåtet.

Lycka till alla där ute. Jag kan varmt rekommendera dieten.
Kramizar till alla

Testa hur kär du är

1. När du ser på din partner vill du
a) Spy
b) Ha sex
c) Dö

2. När du har haft sex med din partner vill du
a) Spy
b) Ha mer sex
c) Dö

3. Om din partner friade till dig skulle du
a) Spy
b) Säga ja till säkert sex resten av livet
c) Hellre dö

4. Om din partner gjorde slut skulle du
a) Spy
b) Snabbt hitta någon annan för sex
c) Leva upp

Flest a) Du har problem med magen och det här kan bli ett problem i ditt förhållande, ingen gillar en spyis.
Flest b) Du är inte kär, men sexgalen och bör försäkra dig om att ha en partner som förstår det.
Flest c) Du är inte kär i din partner.

Till tidningsansvarig på Bonniers

 Angående idé till ny tidning


Hej,
som ni kanske har märkt så är det inne att skaffa barn. Alla gör det. Till och med partypinglan Paris Hilton har sagt att hon är redo att avla fram ett barn. Sedan tidigare finns det en rad tidningar för kvinnor. Det är Mama, Vi föräldrar och och en uppsjö andra tidningar. Alla dessa bebistidningar har som främsta målgrupp kvinnor. Som ni märker är männen frånvarande på framsidan och oftast inne i tidningen. Min idé är att göra ett magasin som heter Papa. Ledorden är: Stark, smart, rik, pappa, killen i gården bredvid, muskler, manlighet och mjukhet. Målgruppen är pappor i alla åldrar och som har det gemensamt att de just nu upplever ett pappaskap.

Första numret är tänkt så här:


Ettabilden har vi Persbrandt i någon fräsch och ljuv kostym, gärna på en äng, gummistövlarna är givetvis på och han håller ömt sitt barn i famnen.


 Sidan 2-3 Presentation av redaktionen och visdomsord från mig, Kalle Fredricsson (red), tillsammans med en bild på mina barn.


Sidan 8-13 Huvudfokus är så klart Persbrandt-artikel där vi tar bilder på Persbrandt i hemmet när han umgås med barnet. Jag tänker mig mycket bilder när han ligger på soffan och skojsar, men även snapshots från hans garderob för de läsare som är intresserade av mode. Vi frågar hur han hinner med att både vara pappa och teater/film/radio- skådis. En ekvation som är svårlöst för de flesta papporna.

Sidan 14-15 Vi tipsar om prylar som underlättar för pappornas vardag. En fin blomma på köksbordet gör det lättare att hålla humöret uppe när barnet skriker, nymanglat är vardagslyxen som oftast glöms bort.

Sidan 16-17 Vår sexolog ger tips och råd till ängsliga pappor: Min fru kräver mer sex, men jag orkar bara fokusera på barnet. Hur hittar vi tillbaka till lusten?


Sidan 18-36 Resten av tidningen tänkte jag att vi skulle fylla med en bytesmarknad för bilar.


Vad tror ni? Jag tror stenhårt på den här idén och är redo att satsa 110 procent om ni bara ger mig chansen.

Med vänlig hälsning

Kalle Fredricsson, Stensätra


För kontaktuppgifter, gå in på www.jaggullarmedbarnsomenansvarsfullpappa/ingetperverst.se


När kolonilottsfascism är som bäst


Tre män och en liten lady hjälper oss med läsarfrågan:

Hej,

Jag har ett stort problem som började för några månader sedan. Plötsligt en dag slutade min man att kommunicera med mig. Sedan dess har jag försökt allt. Vi har gått i samtalsterapi, badat med delfiner, masserat in oss i erotiska oljor och tryck på varandras g-punkter. Men, förgäves, det blir ingen respons. Han ligger bara där med sina kalla ögon och stela kropp och vägrar svara på tilltal. Han duschar inte längre, har samma kläder på sig och har tappat två av sina fingrar på den högra handen. Dessutom verkar han ha något slags problem med maskar i hårbotten. Allt detta gör att jag får svårt att känna att han bryr sig om mig. Själv försöker jag att vara fräsch och attraktiv när jag kommer hem från jobbet, men han bara ligger på soffan och är stel och okontaktbar.

Vad ska jag göra? Skilsmässa är inget alternativ!

"Trött fru"


Denna vecka har vi bett tre kvinnoexperter att ta sig an läsarfråganDin man verkar ha tappat intresset och jag frågar mig varför. Personligen har jag aldrig varit i en relation där någon tappat intresset för mig, så jag har svårt att sätta mig in i din situation, men jag ska försöka. Jag har en lite "crazy" idé som jag tror kan hjälpa. Varför inte gå in på Buttricks och köpa en rejäl mustasch till din hubbie, ibland kan en mustasch vara allt en trött kille behöver. Det är fantastiskt hur mycket självförtroendet stiger hos mustaschbärare. Om inte det hjälper kan han försöka att spara ut håret på bröstet, alternativt klistra dit lite lammull.

Lycka till!
/TSFörsök med humor. Det är det bästa vapnet när tystnaden har tagit över hemma. Varför inte smyga ned en pruttballong i den äktenskapliga sängen, plastfilm över toalettstolen, häftstift på stolen eller varför inte en klassisk Bellmanvits? Annars tycker jag att du ska måla väggarna i knasiga färger, det blir alla glada av.

/SGOm du ser till att bli gravid så måste ni kommunicera kring barnet. Även de mest svårpratade män måste lära sig vissa fraser när de ska kommunicera med frun om barnet. Lyckas du med barnplanen kan inget gå fel. Det intygar jag.

/TD


Jag tycker att alla dumma människor ska åka till månen. Min kompis Michelle snodde mitt luktsuddis så nu pratar inte vi längre. Hon är jättedum. Mamma sa att vi måste leka för det är synd om Michelle. Mamma sa att Michelle var ledsen för att hennes föräldrar hade skilt sig så nu tycker jag synd om henne. Hon fick komma på mitt kalas och nu är vi bästisar.

/LL


 


Goran på godset – en erotisk odyssé

I dag startar vår novellföljetong "Goran på godset". Vår eminente medlem i manspanelen - Henrik Mankell - beskriver den med tre ord: "kittlande", "sidvändare" och "smaklökstriggande".


Goran stod i dörren, vickade tårna fram och tillbaka över tröskeln. Det var en solig dag och den var hans. Han såg ner på sina fötter, eller det kunde han inte, men han lät åtminstone blicken vandra i den riktningen. Hans mage hade pondus, det var nog det han var mest stolt över med sin kropp. Minster Goran viskade han och försökte härma den beundran som så ofta avslöjades i hans sekreterares röst.
Fanns det egentligen någon av de andra ministrarna som hade mer pondus? Minister Renfilt var töntig, en sådan minister som appelerar till det modärna, kvällstidningsaktiga. Själv hade han ett gods och en klassisk fru. Men framför allt så hade han ett gods.
Han såg ut över sina ägor medan han lät de svullna, ådriga fingrarna långsamt stryka över den frukostmätta magen. Tidigare hade han hunnit få i sig fyra äggmackor med kaviar och en svart kopp kaffe.
Göran hörde en försynt röst bakom ryggen. Han blundade för ett ögonblick och klistrade sedan på sitt statsmannaleende. ”Är det min lilla fjällko som vaknat” sa Goran och grinade upp sig mot Annitta. ”Var har du sovit” replikerade hon med en tvehågsen röst samtidigt som hon körde sina prinkorvar till fingrar genom hårtesarna som låg kammade över Gorans bastanta flint. Det högg till i Goran vid rörelsen. Han ville inte att hon skulle ta på honom, inte efter vad han upptäckt.

Lansering av nästa stora bloggsensation

Konfidentiellt - förstör efter genomläsning


Angående start av bloggen Torstens tankar om livet - En blogg med Sveriges humorelit.


Hej,

Här kommer ett unikt erbjudande från Kloka ord i alla lägen AB, Vi är i startgroparna för att dra igång vår storsatsning inför hösten och DU är välkommen att hoppa ombord på skutan som i nuläget kallas för Torstens tankar om livet - En blogg med Sveriges humorelit.


Vässa humorpennan! Nu kör vi 150 procent rakt in på bloggtopparna!
Vi ska bryta alla tabun: Vi kommer att provocera kändisar, skriva svordomar, diskutera analöppningar, bjuda på kroppsvätskor och mycket mer.


Från företaget Kloka ord i alla lägen AB vill vi bara säga att vi tror stenhårt på den här idén. Svenska komiker har aldrig varit hetare och du är ett av våra unga löften. Vi kommer att lägga ut mycket kosing för att se till att du får den uppmärksamhet i kvällspressen som du förtjänar. Nu är frågan om du pallar för trycket?

Eftersom mycket är topphemligt så föreslår jag ett topphemligt möte inom kort. Gärna den 5, 7,8,9 eller 10 september.


Under mötet bjuder vi på getinspirerad mat och roliga vitsar. Som ett exempel: Flickan och getabocken skulle gå och bada och geten frågade om han fick titta på när flickan bytte om. Flickan som var finlandssvensk svarade i upprörd ton. "Ge tig, här gets inga graaatis syner" och så tog hon hans getöga och kastade det på en bondmora som gick förbi. (Här finns det plats för skratt) Bondmoran blev först arg när hon fick ett slemmigt öga på sig, men insåg sedan att det bara var någon som ville kasta ett getöga på henne för att se vad hon gjorde. Snipp snapp snut så var getasagan slut. (Här finns det plats för skratt)Svara så snabbt som möjligt

Vänlig hälsning


Kurt Karlzon, entreprenör och levnadskonstnär

Kloka ord i alla lägen AB
Bagarvägen 12, 7 tr
173 45
Karlstad


Öppet brev till DN och SVD

Högt ärade redaktioner. Det är med stort nöje jag läser båda tidningarnas sportbilagor. Man skulle kunna säga att det är dagens högtidspunkt. Döm då om min förvåning när jag i morse slog upp tidningarna och märkte att ni har fallit offer för feministlobbyisternas gerillakrigföring. På flera sidor ser jag kvinnliga idrottare som breder ut sig i parti och minut. Vadan denna kovändning? Ni har ju hållit nollan i flera dagar, men nu släpper ni plötsligt på syndafallet och tillåter era skribenter att skriva ointressant strunt om kvinnliga idrottare. Redan de gamla grekerna förstod bättre än att släppa in kvinnor i idrottssammanhang.

Det började ju så bra. Killarna har varit i fokus, förutom någon liten pliktskyldig notis om tjejerna, varför kunde ni inte fortsätta så? Är det Schyman och gänget som lagt sig i? Vad är landet på väg när vi tillåter talibanfeminister och böglobbyister att styra våra sportredaktioner, jag undrar bara det?

Bengt K Erikzon, 57, Bengtsfors


Idésprutan: "Starta terapibehandling med gulliga djur"
Tyckare och "experter" får breda ut sig fritt i media. Men hur ofta är det någon som lyssnar på "den vanliga människan"? I serien "Idésprutan" får kreativa människor berätta om sina drömprojekt.

Först ut är Anki Snöberg, 44, från Järfälla:

Jag är varken psykolog eller veterinär men en sak ska ni ha klart för er. När det kommer till söta djur smälter jag lika fort som en isglass i juli. :)
Valpar, kissar, missar you name it. Och jag tror inte bara att gulliga djur är något sött att titta på utan att de kan hjälpa oss stressade, moderna människor.
I dag ska människor med psykiska besvär ha koll på KBT, psykoanalys, psykoterapi, healing, och dittan och dattan- Det är en djungel därute!

Att starta en behandlingsmetod där personer får träffa söta djur av alla de slag skulle lösa både människors problem och situationen för hemlösa katter. Varje dag tänker jag på annonsen på spårvagenen som säger "vem tar hand om mig?" med en gullig katt som tittar på en. Om vi startar ett "Mysa med djur"-center skulle vi med gott samvete kunna svara – det gör jag!

Det behöver inte vara så svårt. Att bara få krama en gullig hundvalp eller kattunge om man känner sig nere kan lösa så mycket!

Det finns andra fördelar med min idé också. Man skulle kunna samla upp all djurspillning från hemlösa sötnosar i en stor container och använda det som kompost. Man kan odla goda och fräscha grönsaker.

/Anki Snöberg

Kontaktannons

Många av våra läsare är ensamma och trötta. För att hjälpa dem har vi beslutat att publicera några väl utvalda kontaktannonser.

Jag är en tjej på 29 jordsnurr som kanske håller på att bli lite förkyld. Jag ska inte gå och gympa. I stället vill jag känna mig ynklig och bli omhändertagen. Jag vill ha en stor gosebjörn som bär runt på mig och pratar om mysiga saker, typ "påskmys", "gulliga gullefjunisar" och "kycklingkarneval". Är det möjligt tror du? Och känner du likadant ibland?

/Tjofsan

Ordet "feminint" i blåsväder

Storbråk på Stockholms modevecka. Sofie Faroutman anklagar Blondinidinbella för att kopiera hennes texter.

  

Årets modesnackis är inte om det är utsvängt eller stuprör som gäller i höst. Istället är det storbråket på frontrow som skakar modesverige. Två av våra största modeprofiler har förklarat krig mot varandra.

- A, jag var först med att beskriva kollektionerna för våren 09 som mycket "feminina", men fick nyligen höra att Blondinidinbella använder exakt samma ord när hon beskriver vårens kläder, säger en indignerad Sofie Faroutman.

Blondinidinbella slår ifrån sig anklagelserna och påpekar att hon redan förra året använde ordet "feminint" när hon skulle beskriva höstmodet 08.

- A, alltså, jag har skrivit ett arbete på högstadiet om att Jackie Kennedy klädde sig väldigt "feminint", vad jag vet har Sofie aldrig gjort någon djupare forskning kring ordet så jag undrar om det inte är så att hon har snott från mig, säger Blondinidinbella.

Sofies chef, Jan Hellinthepaper, försvarar sin unga modeskribent.

- Ö, jag har hört Sofie använda ordet många gånger, vad jag vet är det ett unikt ord att använda för att beskriva kläder, jag står helt bakom hennes texter, säger han.


Veckans manspanel svarar på läsarfrågor:

Hej, jag har ett problem. Jag har träffat en man som har svårt att binda sig. Han säger att han älskar mig, men vill inte gå med på giftermål eller samboskap. I övrigt har vi det bra på alla områden. Är han rätt för mig?

Lilla jag


Först ut att besvara frågan är Henrik Mankell:

Som jag beskriver i mina Callander böcker så är det inte lätt att vara man. Livet och, i Callanders fall, brotten tär på den manliga själen. Personligen tycker jag att du ska tagga ned några pinnhål och fokusera på det som är bra. Har ni bra sex tycker jag inte att du behöver oroa dig. Det är när den biten börjar krångla som allt går åt helvete, han skär av ditt huvud med en motorsåg, gräver ned liket på ICA:s kundparkering och börjar begå en rad mord för att gäcka polisen. Men, till dess, slappna av.

/H

Patrick Kisaksson har en annan lösning på problemet:

Personligen tycker jag att du måste anstränga dig lite på det mysiga planet för att få den här relationen att fungera. Tänd lite ljus och fluffa upp kuddarna i soffan. Fråga dig själv dagligen om du anstränger dig till max för att få den här relationen att fungera. Vi män vill ha mysiga kvinnor som gillar små nallebjörnar. Är det här något som du känner att du kan ge din man? Av ditt brev att döma ger du inte tillräckligt av din kvinnliga mysighet. Vi män är inte skapta att mysa och behöver därför Venus som ökar mysfaktorn. I de fall då kvinnan är en aning "butchig" känner mannen att något saknas och det här kan då yttra sig som "problem att binda sig", men handlar egentligen om att kvinnan inte ger tillräckligt av sig själv.
/P


Insändare

Varför bryr sig ingen om Södermalm?

Efter att ha läst er blogg ett tag tycker jag att det är dags att lufta min mening. Jag vill ge röst åt en stadsdel i Stockholm som jag tycker är starkt förbisedd i media. Jag pratar så klart om Söder, vi ligger mellan Gamla Stan och Gullmarsplan. Jag är så trött på att läsa om Fittja och Jakobsberg, orkar inte med ännu ett reportage från Sundbyberg eller Fisksätra. Nej, nu tänker jag slå näven i bordet och beskriva varför ni borde skriva mer om Södermalm. Här får alla vara sig själva och här är det avslappnat och fritt jämfört med bajsnödiga Östermalm. Fattiglappar går bredvid hippa söderkis och alla köper second-hand och tänker på miljön. Men syns denna mångfald någonsin i media, nej. Aldrig att media kommer hit om det inte är för att skriva ned oss.

Vi är dessutom förbisedda av filmindustrin. Sumprunkare som bestämmer på SF förlägger bara 7 av 10 filminspelningar här på Söder. Lite bättre är det i inredningsprogrammen där ändå 9 av 10 program gör om en lägenhet som ligger på, ja just det, Söder.

Jag undrar nu: Varför kan ni journalister aldrig ta tuben och komma hit och hälsa på? Vi har faktiskt mysiga kaféer här också. En lokal specialitet är vår kaffelatte, en svag kaffedryck med mycket mjölk. Får jag våga föreslå en djärv idé: Varför inte ägna ett helt uppslag åt att beskriva kaffekulturen. Om ni bara vågade och orkade skulle ni kunna fylla tidningen med kaffereportage och varför inte passa på att intervjua våra trevliga ungdomar. Här vågar unga vara sig själva, även om de är tvungna att ha stora glasögon så är det ingen här som skäms för det. De är bara sig själva.

Nej, skärpning alla bajsnödiga journalister, omfamna mångfalden!

"Trött på diskriminering"


The Secret till de som verkligen behöver det!!!!
FORUM SYD

Development Project Application


Application questions

1. Summary of project

Att dela med oss av den fantastiska boken "The Secret", som skakar om var och en som läser den. Mer än nånsin förstår man vad tankens kraft kan göra med människan. Nu tycker vi att det är dags för oss i de nordliga länderna att dela oss av vår insikt. Många i Afrika har inte råd att köpa boken, ja böcker överhuvudtaget faktiskt, så därför erbjuder vi nu att genom kurser och inspirerande föreläsningar hjälpa dem att komma till sin fulla kapacitet.

2. Background

Vi är båda med i en bokcirkel, fyra quinnor på fyrtio jordsnurr. När vi började läsa boken hade vi alla våra små problem, jag hade just kommit tillbaka från jobbet efter en månads sjukskrivning. Lena hade gått igenom en jobbig skilsmässa. Annas hund hade under en längre period lidit av cancer och nu avlivats. Kort och gott, boken förändrade vårt sätt att tänka.
Boken beskriver hur man med tankens hjälp kan få allt det du vill ha ut av livet. Till en början trodde vi inte på det här, men när Lena plötsligt stod där med en ny livskamrat, Anna med en supersöt hundvalp och jag fick arbetsglädje igen, så förstod vi att The Secrets budskap verkligen fungerar.

5. Describe situation of project target group

Barn och vuxna i Afrika har det inte lätt. De flesta av dem har inte heller ens hört talas om boken The Secret. Vi tror att deras livskvalitet skulle kunna bli så mycket bättre om de verkligen lär sig att tänka sig till det de vill ha. Vi har redan lite kunskap om landets situation, både genom Gambiacharter och genom den gripande tv-serien "Frufritt".

6. Project goal (what will be achieved by project on completion?)

Utrota fattigdomen i Afrika!

7. Democracy and human rights in project

Detta känns jätteinspirerande!

P.S Vi tänker att Clowner Utan Gränser måste ha fyllt i denna blankett många gånger. Om ni skulle vara så vänliga att tänka "samma approach" för oss som för dem, kanske till och med hämta några rader från deras ansökan så undviker vi onödigt pappersarbete för er och lite extra projekttid spars för oss.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0