Till tidningsansvarig på Bonniers

 Angående idé till ny tidning


Hej,
som ni kanske har märkt så är det inne att skaffa barn. Alla gör det. Till och med partypinglan Paris Hilton har sagt att hon är redo att avla fram ett barn. Sedan tidigare finns det en rad tidningar för kvinnor. Det är Mama, Vi föräldrar och och en uppsjö andra tidningar. Alla dessa bebistidningar har som främsta målgrupp kvinnor. Som ni märker är männen frånvarande på framsidan och oftast inne i tidningen. Min idé är att göra ett magasin som heter Papa. Ledorden är: Stark, smart, rik, pappa, killen i gården bredvid, muskler, manlighet och mjukhet. Målgruppen är pappor i alla åldrar och som har det gemensamt att de just nu upplever ett pappaskap.

Första numret är tänkt så här:


Ettabilden har vi Persbrandt i någon fräsch och ljuv kostym, gärna på en äng, gummistövlarna är givetvis på och han håller ömt sitt barn i famnen.


 Sidan 2-3 Presentation av redaktionen och visdomsord från mig, Kalle Fredricsson (red), tillsammans med en bild på mina barn.


Sidan 8-13 Huvudfokus är så klart Persbrandt-artikel där vi tar bilder på Persbrandt i hemmet när han umgås med barnet. Jag tänker mig mycket bilder när han ligger på soffan och skojsar, men även snapshots från hans garderob för de läsare som är intresserade av mode. Vi frågar hur han hinner med att både vara pappa och teater/film/radio- skådis. En ekvation som är svårlöst för de flesta papporna.

Sidan 14-15 Vi tipsar om prylar som underlättar för pappornas vardag. En fin blomma på köksbordet gör det lättare att hålla humöret uppe när barnet skriker, nymanglat är vardagslyxen som oftast glöms bort.

Sidan 16-17 Vår sexolog ger tips och råd till ängsliga pappor: Min fru kräver mer sex, men jag orkar bara fokusera på barnet. Hur hittar vi tillbaka till lusten?


Sidan 18-36 Resten av tidningen tänkte jag att vi skulle fylla med en bytesmarknad för bilar.


Vad tror ni? Jag tror stenhårt på den här idén och är redo att satsa 110 procent om ni bara ger mig chansen.

Med vänlig hälsning

Kalle Fredricsson, Stensätra


För kontaktuppgifter, gå in på www.jaggullarmedbarnsomenansvarsfullpappa/ingetperverst.se


Kommentarer
Postat av: karlbanan

Vadan detta slarvbruk av ordet pappa och nu papa? På min tid sa man far och det funkar fortfarande.

/Småplitare

2008-08-17 @ 19:47:07
Postat av: Språkliberalen

2008-08-19 @ 13:22:05
Postat av: Språkliberalen

Har du inte sett på Fredrik Lindströms program. Han säger att man får säga som man vill, att språket ständigt utvecklas och att "papa" är ett konceptuellt uttal av "pappa", alltså som barnet själv skulle säga det. Men det kanske du Karlbanan, barnens fiende nummer ett, är helt främmande inför?

2008-08-19 @ 13:23:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0